Der skal alligevel ikke være alkoholambulatorium i Rytterskolen

Vi har netop modtaget en orientering om, at der alligevel ikke skal være alkoholambulatorium i den gamle Rytterskole, når Valby Bibliotek flytter til Toftegårds Plads.

Siden vi i 2021 fik besked om, at Rytterskolen skulle bruges til alkoholambulatorium når Valby Bibliotek flyttede lokation, har vi forsøgt at få ændret beslutningen igen.

Både for de fremtidige brugere af et ambulatorium og for bymiljøet i den gamle del af Valby er placeringen meget dårligt valgt – og det har vi gjort socialborgmester Karina Vestergård Madsen og forvaltningen opmærksom på hver gang vi har haft mulighed for det siden.

Billede
Møde med socialborgmester Karina Vestergård Madsen ved Rytterskolen, oktober 2022
Møde med socialborgmester Karina Vestergård Madsen ved Rytterskolen, oktober 2022.

Vi glæder os meget over, at de nu er kommet på bedre tanker på rådhuset.

Økonomiforvaltningen er netop nu ved at udarbejde en indstilling, der aflyser planerne om, at Specialenheden Forchhammersvej skal flytte til Rytterskolen.

Indstillingen skal i løbet af foråret behandles politisk, og herefter skal den behandles i borgerrepræsentationen den 20. juni 2024. Planerne forventes dermed endeligt aflyst på Borgerrepræsentationens møde den 20. juni.

Dermed er der ikke planer for, hvad bygningerne kan få af funktion når biblioteket rykker ud. Vi vil hurtigst muligt åbne en dialog med Kultur- og Fritidsborgmesteren om hvilke muligheder der er for bygningen, når biblioteket flytter til Toftegårds Plads.

Hvad kunne du tænke dig bygningerne bliver brugt til?