Her nedsættes fartgrænserne i Valby i 2024

I august 2023 blev de første lavhastighedszoner med 40 km/t etableret i hele Valby og Valby og Vanløse.

Til sommer begynder fartgrænserne på tre strækninger af de mere trafikerede veje i Valby at blive sænket til 40 km/t. Se hvor du nu skal vænne dig til at køre langsommere.

 

I august 2023 blev de første lavhastighedszoner med 40 km/t etableret i hele Valby og Valby og Vanløse. I løbet af sommeren indføres hastighedsbegrænsningen også på nogle af Valbys mere trafikerede veje.

I Valby får følgende strækninger sænket fartgrænsen til 40 km/t:

  • Peter Bangs Vej – fra Ålholmvej til Ålstrupvej (kommunegrænsen mod Frederiksberg) 
  • Valby Langgade – fra Toftegårds Allé til Ny Carlsberg Vej 
  • Sjælør Boulevard – fra Vigerslev Allé til P. Knudsens Gade

Nogle steder er det nok at sætte nye fartskilte op. Andre steder indsnævres kørebanen med ny afmærkning på asfalten.

Der ændres ikke på antallet af eksisterende parkeringspladser i forbindelse med de nye fartgrænser, men nogle steder bliver tidligere kantstensparkering afmærket med parkeringsspor for at snævre kørebanen ind.

Lavhastighedszonerne i resten af byen er udskudt

Der har vist sig en række udfordringer med at etablere lavhastighedszoner med 40 km/t i resten af København, som bl.a. bunder i uklar lovgivning. Det betyder, at forvaltningen endnu ikke kan udrulle disse hastighedszoner.

Forvaltningen er i dialog med politiet og ser på, om der kan findes andre praktiske løsninger. Men tidshorisonten for en løsning kendes ikke.

Tidsplan og detaljer: Følg med på hjemmesiden og i projektets nyhedsbrev

Projektet går i gang i juni måned, og alle veje forventes at være færdige ved udgangen af oktober i år. De nye fartgrænser træder i kraft løbende, når skilteposerne med ’Kbh ned i Fart’ trækkes af de nyopsatte skilte.