Krydset mellem Vigerslevvej og Folehaven omlægges for 5,4 mio. kr.

Med 20 ulykker de sidste fem år, heraf med en dræbt, er krydset ved til- og frakørslen til Holbækmotorvejen i Valby udpeget som sort plet, og har fået 5,4 mio. kr. i regeringens Infrastrukturplan 2035 til en omlægning.
Billede
Krydset Folehaven Vigerslevvej
Fotograf
Jens Panduro

Tiltagene i den netop vedtagne udmøntning af Infrastrukturplan 2035 skal mindske antallet af krydsulykker. I alt 55,4 mio. kr. er udmøntet, fordelt på otte projekter i Danmark - og 5,4 mio. kr. lander altså i Valby. 

20 ulykker på fem år 

Krydset er udpeget som sort plet på baggrund af 20 ulykker på fem år, heraf fire personskadeulykker med seks personskader fordelt på en dræbt, tre alvorligt og to lettere tilskadekomne. 

Billede
Oversigt over krydset - Transportministeriet
Oversigt over krydset - Transportministeriet

Projektets formål er at forbedre trafiksikkerheden i krydset, og dermed reducere antallet af ulykker. Transportministeriet forventer, at projektet kan forebygge fem af de 20 ulykker og to af de seks personskader. 

Højresvingsulykker hyppigst forekommende 

Der sker især mange ulykker med højresvingende biler og ligeudkørende cyklister i tilfarten fra nord (Vigerslevvej nord).

Det samlede løsningsforslag omfatter: 

  • Separatregulering af cykeltrafik og højresvingende biler fra Vigerslevvej nord
  • Indsnævringer af Vigerslevvej syd
  • 1-lys venstresvingspil for tilfarterne fra nord og syd
  • Ny udformning af stiudmundingen for den dobbeltrettede cykelsti i krydsets sydvestlige hjørne

Projektet kræver en dispensation fra Vigerslevpark-fredningen. 

Ministeriet forventer, at en gennemførelse af projektet vil tage tre år, men tidsplanen afhænger meget af dispensationsansøgningen. 

Læs mere om udmøntningen af Infrastrukturplan 2035 

Med Folehavebroen skabte vi i 2020 en sikker overkørsel for områdets cyklister og fodgængere, og vi glæder os over, at forholdene i krydset nu også får opmærksomhed. 

Ideen til Folehavebroen stammer helt tilbage fra Bydelsplan 2013