Ny metrolinje ændrer på Valbys buslinjer fra oktober

Med åbningen af Sydhavnsmetroen med endestation på København Syd kommer der ændringer i buslinjerne i Valby. Ændringerne træder i kraft fra oktober.
Billede
Det astronomiske ur København Syd
Det astronomiske ur København Syd metrostation

Den nye metrolinje vil fra efteråret 2024 betyde ændringer på udvalgte buslinjer, så de passer bedre til M4-forbindelsens nye muligheder. Busdriften i Sydhavnen og Valby bliver tænkt sammen med M4-forbindelsens nye stationer, så bus og metro supplerer hinanden.

I samarbejde med Frederiksberg, Rødovre og Københavns Kommuner samt flere nabokommuner justerer Movia på de eksisterende buslinjer 1A, 7A og 18 og introducerer de nye buslinjer 8A, 17 og 19 - sidstnævnte som erstatning for linje 9A.

Sådan ændrer buslinjerne sig fra den 20. oktober

Linje 7A kører fremover mellem Rødovrehallen og København H (stoppestedet ved Frihedsstøtten). Det betyder, at linje 7A ikke længere kører mellem København H og København Syd. I stedet kommer den nye linje 17 til at køre mellem Vesterport St. og København Syd St og betjene de stoppesteder, som 7A gør nu.

Linje 17 er en ny buslinje, der kommer til at køre mellem Vesterport St. og København Syd St. og kommer til at erstatte linje 7A. Linje 17 får fire afgange i timen og kommer ikke til at køre om natten. Linje 17 vil køre samme rute som 7A's nuværende og med samme stoppesteder - ved Mozarts Plads bliver linjen udrettet efter metroens åbning.

Linje 18 kører fremover kun mellem Emdrup St. og Valby St. Det betyder, at linje 18 ikke længere kører mellem Valby St. og Lergravsparken St./Ørestad St - i stedet kommer den nye linje 8A til at kører mellem Valby St. og Lergravsparken St./Ørestad St, hvor den vil betjene de samme stoppesteder, som linje 18 gør i dag.

Linje 8A er en ny linje, som ligesom de andre A-busser får flere afgange i timen og kommer til at køre hele døgnet. Linje 8A kører mellem Valby St. og både Lergravsparken St. og Ørestad St., hvor den vil betjene de samme stoppesteder, som linje 18 gør i dag.

Linje 19 erstatter linje 9A
Linje 19 vil fortsætte med at køre mellem Valbyparken og Glostrup St, som linje 9A gør i dag. Linje 19 får seks afgange i dagtimerne og bliver til en almindelig bybuslinje.

Linje 1A (gælder først fra december 2024)
Linje 1A kommer fra december 2024 til at køre passagererne helt ind til København Syd St., hvor den i begge retninger kører ind på vendepladsen. Fra december 2024 kører linje 1A også ad Sjælør Boulevard og vil derfor ikke længere køre til Toftegårds Plads.