Vigtig smutvej fra Valby til Sydhavnen bliver til cykelgade

Teknik- og Miljøudvalget har besluttet, at det sydlige stykke af Trekronergade mellem Carl Jacobsens Vej og Strømmen skal ændre status til cykelgade med en maksimal hastighed på 30 km/t.

Ændringen skal ske i forbindelse med helhedsgenopretningen af Carl Jacobsens Vej i 2024.

Vejen fungerer i dag især som adgangsvej til Sydhavnen og særligt idrætsfaciliteterne omkring Valbyparken for bløde trafikanter.

Billede
Trekronergade genopretning 2024 projektforslag
Trekronergade genopretning 2024 projektforslag

På en cykelgade skal trafikken afvikles med særligt hensyn til cyklister, med en anbefalet hastighedsgrænse på 30 km/t. Der nedlægges i alt 11 bilparkeringspladser i forbindelse med helhedsgenopretningen.

Også strækningen nord for Carl Jacobsens Vej (fra Bryggerigade til Carl Jacobsens Vej) ændrer status til cykelgade, da der er langt flere cyklister end bilister.

Beslutningen er forhåndsgodkendt af politiet, og blev endeligt vedtaget på Teknik- og Miljøudvalgets møde den 29. januar:

Etablering af cykelgade på Trekronergade syd for Carl Jacobsens Vej i forbindelse med gennemførelse af genopretningsprojekt, Valby

Forbedringer i infrastrukturen

Helhedsgenopretningen betyder, at Trekronergade bliver opdateret til nutidige standarder.

Dette inkluderer etablering af fortov på begge sider af gaden med en minimumsbredde på 2 meter, hvilket vil forbedre sikkerheden for fodgængere betydeligt.

Parkeringsændringer

Skråparkeringspladser på det sydlige stykke af Trekronergade omdannes til længdeparkeringspladser, hvilket resulterer i en reduktion af antallet af bilparkeringspladser fra 44 til 33.

Forvaltningen vurderer ikke at der er andre løsninger, når der skal skabes plads til etablering af fortov i begge sider.

Hvad betyder dette for dig?

Helhedsgenopretningen vil gøre Trekronergade til et mere sikkert og behageligt sted for cyklister og fodgængere, hvilket er særligt vigtigt i betragtning af de mange daginstitutioner og skoler i området.

Forvaltningen vurderer, at denne løsning er den mest trafiksikre, taget det stigende antal cyklister og fodgængere i betragtning.

Det øvrige Trekronergade står også overfor en forvandling i 2024, der både inkluderer skybrudssikring, sikker skolevejsprojekt og helhedsgenopretning. Det kan du læse mere om her: