Orange Rute - den idylliske

Orange Rute - Den idylliske
En idyllisk tur på 5 km.
Den idylliske rute bringer dig b.la. på en smuk tur igennem Vestre Kirkegård og forbi det gamle Carlsbergkvarter.
Sådan bruger du kortet
Rutebeskrivelse
Ruten starter på Trekronergade, der er opkaldt efter bryggeriet Trekroner. Bryggeribygningen fra 1899 står her endnu, skønt den aldrig nåede at blive anvendt som bryggeri. Carlsberg opkøbte den før det skete, for at forhindre en evt. kommende konkurrent.
Gå forbi bryghuset og drej til højre ad Gerdasgade. Følg stien bag Kløverbladsgade. Her finder du et lege- og aktivitetsområde med naturlegeplads og sportsfaciliteter. Fra stien fortsætter ruten til venstre langs Carl Jacobsens Vej for igen at dreje tilbage ad Trekronergade. Drej til højre ad Karensgade hvor du vil komme forbi endnu et legeområde. Drej til højre igen og følg Strindbergsvej.
Når du når til enden af Strindbergsvej følges stien, der snor sig frem til Sjælør Station med haveforeningen på venstre hånd og baneområdet til højre. Kryds Sjælør Boulevard via tunnellen ved Sjælør Station og fortsæt herefter på Vestre Kirkegård.
På Vestre Kirkegård, følg da Sjælør Boulevard og Vigerslev Allé frem til broen over jernbanen og Banevolden.
Med sine 537.000 m2 ligger kirkegården som en stor grøn oase. Samtidig er kirkegården en grøn adgangsvej til Vesterbro og Sydhavnen. Kirkegården er oprindeligt anlagt i 1870 til afløsning af Københavns gamle kirkegårde. Den blev senere udvidet og i1883 fik kirkegården det udseende den har i dag. Mange kendte socialdemokratiske poltikere ligger begravet her, hvilket har givet kirkegården øgenavnet ’Det Røde Hav’. Vestre Kirkegård huser også Danmarks eneste massegrav. Her blev de mange tusinde tyskere, som døde som flygtninge i Danmark i årene efter befrielsen i ’45, begravet. Herudover er der flere specialafdelinger til særlige befolkningsgrupper og trossamfund.
Stålbroen, der forbinder vejen fra Vestre Kirkegård og Gl. Carlsberg, er opført ca. 1901 og afløste en tidligere muret bro fra 1847. Fortsæt over broen og følg Banevolden. På højre side har du et kig ind til de store villaer opført i 1880’erne og frem. Villaen på hjørnet af Banevolden og Bjerregårdsvej er opført af kunstmaler F. Schwartz i 1884 og kendes på et karakteristisk bindingsværk, der oprindeligt sad på et nedrevet hus i Odense. Overfor er ’Onkel Toms Hytte’ genopført, som tidligere lå ved Østerport Station.
Kryds banelegemet igen. Denne gang via Hønsebroen og fortsæt ad Molbechsvej til du når Toftegårds
Plads. Pladsen strækker sig på begge sider af Vigerslev Allé og er én af de største i København. På den sydlige del af pladsen finder du Valby Kulturhus, der har til huse i den tidligere Stellings Farvefabrik. Kulturhuset er en kulturel smeltedigel og lægger hus til en bred vifte af aktiviteter. Huset er åbent for alle.
Ved siden af Kulturhuset ligger KraftWerket, der er et kreativt projektværksted. I kælderen ligger UnderWerket, der er KraftWerkets spillested.